İşitme Cihazlarını Keşfet!
Ücretsiz Deneme İçin
İşitme Cihazı Nedir?
İşitme cihazı temel olarak, ses işlemcisine sahip olan, sesi yakalayan bir mikrofon, sesi yükseltmeyi sağlayan amplifikatör, işlem gören sesi kulağa ileten bir alıcı, enerji üretimi için gerekli olan pilden oluşur.
Günümüzde karşılaştığımız işitme cihazları “dijital programlabilir” cihazlardır. Geçmişte kalan büyük analog cihazlar ile kıyaslandığında daha doğal ses kalitesine yakınlaştığımız işitme cihazları aynı zamanda boyut olarak da çok daha minimaldir.
İlgili yazımıza ulaşmak için tıklayınız.
İşitme Kaybım Olduğunu Nasıl Anlarım?
DUYUYORUM AMA ANLAMIYORUM
İşitme kaybı nedeniyle kelime içerisindeki harfleri duyamamanız halinde kelimeleri anlayabilmeniz mümkün değildir. Bu yüzden işitme kaybı yaşayan kişiler bu durumu genelde “Duyuyorum ama anlamıyorum” olarak ifade ederler.
SESİN NEREDEN GELDİĞİNİ ANLAMIYORUM
İşitme kaybı ve aynı zamanda tek taraflı cihaz kullanımı, yön tayini yapmanızı zorlaştırır. Çalan cep telefonunuzun nerede olduğunu bulmakta zorlanmak, trafik içerisinde arabaların nereden geldiğini anlayamamak gibi problemlere yol açar.
YÜKSEK SES İLE KONUŞUYORUM
İşitme kaybı yaşayan hastalar, genellikle yüksek ses ile konuşur. Bunun sebebi, işitme kaybı varlığından dolayı kendi seslerini “normal” düzeyde duyana kadar ses şiddetlerini artırmalarıdır. Fakat bu durum sağlıklı işiten kişiler tarafından doğal olarak “yüksek ses ile konuşma” olarak algılanırç
İşitme Kaybınız Olduğunu mu Düşünüyorsunuz?
İşitme kaybınız için geç kalmayın ve bizimle iletişime geçin!
İşitme Cihazı Kullanmanın Faydaları
- İşitme cihazı kullanımı ile sosyal hayatınızdaki iletişim sorunlarınızın önüne geçmiş olursunuz.
- İşitme kaybınızın ilerlemesini engellersiniz ve ileride “keşke” ile başlayan cümleler kurmaktan kendinizi korumuş olursunuz.
- İşitme kaybı Alzheimer gibi hastalıkların ilerlemesine neden olur ve cihaz kullanarak bu tip hastalıklardan kendinizi uzaklaştırmış olursunuz.
- İşitme kaybı özellikle çocuklarda dil öğrenmeyi ve konuşmayı geciktirir ya da konuşmanın başlamasını engeller. Bu da akademik ve sosyal başarılarının önüne geçer. Cihaz kullanımı ile dil gelişim sürecinde yaşanacak olan aksaklıkların önüne geçilir.
- Sağlıklı bir şekilde yön tayini yapmanız kolaylaşır ve trafik gibi risk içeren durumlardan korunmuş olursunuz.
Dijital Modeller
Geçmişten günümüze kadar teknolojinin gelişmesiyle birlikte analog cihazlar yerini “dijital cihazlara” bırakarak daha akıllı ve sezgisel cihazlar olarak karşımıza çıkmaktadır.
Bluetooth Özellikli Modeller
Teknolojinin getirisiyle birlikte Bluetooth özelliği işitme cihazlarının içinde yer alarak, akıllı cihazlarınız ile bağlantı sağlayarak telefon görüşmelerinizde, TV izleme veya müzik dinleme aktivitelerinizde konforunuzu artırmaktadır.
Şarj Edilebilir Modeller
Şarj edilebilir cihazınız ile gün boyu kesintisiz iletişimin keyfini çıkartabilirsiniz. Artık pile ihtiyaç duymadan kullanım sağlayabileceksiniz.
Görünmeyen Kulak İçi Modeller
İşitme kaybınıza uygun olması durumunda küçük boyutlu olup, kulak içerisine yerleşir, rahat kullanabilmeniz için size özel tasarlanır ve neredeyse görünmez düzeydedir.
Tinnitus Desteği
Tinnitus terapisi seçeneği sunan cihazlarımız ile kulak çınlamanıza çözüm sağlayabiliriz.
TÜRLERİNE GÖRE İŞİTME CİHAZLARI
Hoparlörü Kanal İçinde / RIE
Kullanımı kolay ve neredeyse görünmez kulak arkası işitme cihazı türüdür.
Kulak Arkası / BTE
Tüm yaş gruplarının rahatça kullanabildiği ve tüm işitme kaybı türlerine uygun seçenekler sunar.
Kulak İçi-Kanal İçi / ITE, ITC, CIC, IIC
Kulak içine veya kanal içine yerleşen modellerimiz, görünmesini istemeyen hastalarımız için özel olarak yapılır.
İşitme Cihazına Alışmak
Cihazınızı edindiniz. Peki şimdi ne olacak? Cihazınıza alışma sürecinizle ilgili sizlere birkaç ipucu…
- Alışma sürecinde en önemli nokta “sabır” dır. Uzun zamandır bazı sesleri duymuyorsunuz ve beyninizin bu seslere alışması için süre gereklidir. Alışma sürecini geçirdikten sonra “keyifli bir hayat” sizi bekliyor.
- Gerçekçi beklentiler içinde olun. İşitme cihazı duymadığınız sesleri size en doğal şekilde vermeye çalışır fakat eskiden sahip olduğunuz işitme yetisini size kusursuz bir şekilde sağlamaz.
- Uzun süredir duyamadığınız sesleri tekrar duymak ilk başta rahatsız edici olabilir. Fakat alıştırmalar yapmak bu süreci daha rahat geçirmenizi sağlar.
- Dinlenmeyi ihmal etmeyin! İlk defa cihaz kullanıyorsanız ve alışma sürecinde yorulabilirsiniz. Kendinizi zorlamayın ve cihaz kullanımına gün içinde kısa aralar verin. Sürecin sonunda cihazlarınızı gün boyu takabilmeye alışacaksınız.
- İşitme sağlığınız ile ilgili soru ve sorunlarınız için mutlaka işitme uzmanınız ile iletişime geçin. Sorunları ertelemeyin veya geçiştirmeyin. Bu süreçte sizlerin yanınızda olmaktan memnuniyet duyuyoruz.